Informatie over de planning 2022 en (praktische) informatie

Goed nieuws! Na onze winterslaap komt de lentezon piepen. We starten daarom onze ballonvaarten op vanaf zaterdag 19 maart 2022.

U kan vanaf nu ons contacteren om een datum af te spreken voor uw ballonvaart. Zorg dat je tijdig reserveert! Wacht dus niet te lang om jouw voorkeur door te geven. Als je te lang wacht en pas in de maanden juli/augustus ons contacteert, is de kans groot dat er geen plaats meer is dit seizoen om te kunnen meevaren in onze luchtballon.

De zomer van 2021 was de natste zomer sinds de waarnemingen, dit heeft als gevolg dat we veel ballonvaarten hebben moeten uitstellen naar dit seizoen, dit in combinatie met uitgestelde ballonvaarten in 2020 en 2021 door de pandemie, hebben er voor gezorgd dat de wachttijd is opgelopen. Helaas is ballonvaren afhankelijk van het weer en hebben we hier geen invloed op. Al deze factoren zijn onvoorziene omstandigheden waar wij helaas niets konden aandoen, maar louter overmacht was. Houd er dus rekening mee dat niet iedereen dit seizoen zal kunnen meevaren. We blijven ons uiterste best doen en je mag er dan ook oprekenen dat je ballonvaart zal gevaren waren. We vragen daarvoor uw begrip en geduld.

Update 26 augustus: Indien je nog geen contact hebt opgenomen voor het reserveren van jouw ballonvaart, kunnen we helaas dit niet meer inplannen dit seizoen. Sinds maart kon je op onze website terecht met steeds de actueelste informatie. Je kan steeds terecht op onze website voor de last minute plaatsen. Tot en met begin oktober zijn alle data ingenomen. Daarna bekijken we op basis van de weervoorspellingen of het zinvol is om vaarten in te plannen in de maand oktober (weekenden – ochtend en avonden). Door de onvoorziene omstandigheden (overmacht) in 2020 en 2021 moet iedereen realistisch zijn en lopen we daardoor twee jaar achter met onze ballonvaarten.

Wanneer varen we bij goed weer?
Maart, april, mei en juni: zaterdag en zondag (ochtend en avond)
Juli en augustus: dagelijks van maandag tot en met zondag. Op weekdagen en weekenden zijn ochtendvaarten mogelijk.
September en oktober: vrijdag, zaterdag en zondag (ochtend en avond)

Ontbijtvaarten vinden plaats in de maanden vanaf midden augustus september en oktober.

Ondanks de coronabarometer is gedeactiveerd, zijn er nog enkele maatregelen die blijvend van kracht blijven bij Herkballont.

  • U dient zelf vervoer te voorzien na de landing om terug naar huis of op het opstijgterrein te geraken. Er wordt geen vervoer voorzien terug naar het opstijgterrein.
  • Indien u zich ziek voelt, symptomen hebt gelijkaardig aan covid-19, wachtend bent op een uitslag van een coronatest, vragen we met aandrang om de ballonvaart zo snel als mogelijk te annuleren.
  • Laattijdige annulatie van de ballonvaart leidt tot verlies van geldigheid cadeaubon/voucher.
Het reserveren van een ballonvaart

Het reserveren van een ballonvaart kan uitsluitend via e-mail: reservatie@herkballont.be met vermelding van de cadeaubonnummer of vouchernummer. Wij aanvaarden geen telefonische reservaties!

Het mindere weer van deze zomer en een opgelopen corona achterstand hebben ervoor gezorgd dat de wachttijden langer zijn en niet iedereen dit seizoen zal kunnen meevaren.

We geven mee dat er in Belgiƫ slechts 50 ballondagen zijn op een jaar en dit verspreid tussen de maanden april en oktober.

We blijven kiezen voor veiligheid en kwaliteit! We willen iedereen de volle belevenis van een ballonvaart laten beleven!

Wil je deze zomer toch nog ballonvaren?

Mogelijkheid 1: meevaren in een grotere mand

Dan hebben we een nieuwe optie/mogelijkheid! Indien je sneller wilt ballonvaren en je vindt het niet erg om met meerdere personen/ koppels in de mand te zitten, kan je dit steeds aan ons laten weten. Dit is meestal een ballonmand voor 6 personen die zal worden ingezet. Er zijn geen extra kosten verbonden en je kan deze zomer (mits goed weer) de lucht in!

Mogelijkheid 2: ochtendballonvaart

Vind je het niet erg om vroeg op te staan? Dit kan alleen op zaterdag en zondag. Er zijn doorheen heel het jaar heel wat mogelijkheden.

Last minute plaatsen

Er komen af en toe omwille van annulatie plaatsen vrij. Op onze pagina kan je steeds last minute terugvinden die kunnen gereserveerd worden: http://lastminutes.herkballont.be/ .

We sturen ook regelmatig mails en smsen om passagiers op de hoogte te brengen. Indien we geen reactie ontvangen, kunnen we niet meer garanderen dat de ballonvaart dit seizoen nog kan doorgaan voor jou.

Neem contact met ons op!

Het is de verantwoordelijkheid van de houder van de cadeaubon/voucher om contact op te nemen met ons voor het reserveren van een ballonvaart.

Sinds maart 2022 communiceren we up to date via onze website. We stoppen dan ook heel wat tijd hier in. Kijk dus regelmatig op onze website voor last minute plaatsen en communicatie. Je ontvangt daarom geen aparte mails van ons.

Wanneer je er voor kiest om je vaart uitsluitend in de zomermaanden te willen doen, dan kunnen we je niet meer garanderen dat indien het op de dag van de ballonvaart slecht weer is, de vaart dit seizoen nog kan ingepland worden. Dit is dus op eigen risico om een datum later op het seizoen te kiezen.

Heeft u een cadeaubon uitgegeven door Herkballont/Hotairballooning.be?

Alle cadeaubonnen uitgegeven in 2019, 2020 en 2021 werden Ć©Ć©nmalig GRATIS verlengd met 2 jaar vanaf de vervaldatum (einddatum 31/12/2023), mits er eerder contact is geweest. Indien er geen contact is geweest in 2021 wordt de cadeaubon niet meer verlengd (geldigheid 31/12/2022 = einddatum).
Een cadeaubon kan nooit terugbetaald worden.

Heeft u een voucher van Social Deal uitgegeven in 2019?

Er geldt een aparte regeling voor de vouchers uitgegeven in 2019. Iedereen die met ons contact heeft opgenomen in 2020 en 2021, heeft normaal ten laatste op 26 september 2021 een e-mail van ons ontvangen, ook deze vouchers zijn kosteloos omgezet naar een e-cadeaubon die 2 jaar geldig blijft (31/12/2023).

Heeft u een voucher van Social Deal uitgegeven in 2020?

Vouchers aangekocht in 2020 zijn kosteloos verlengd met 1 jaar op onze vraag door Social Deal tot eind september 2022. U kan dit raadplegen in uw account van Social Deal of via de app onder de knop ‘mijn vouchers’.

Je hebt het waarschijnlijk ook al gemerkt dat de energie-, olie- en gasprijzen jammer genoeg niet dalen, waardoor de kostprijs voor ons met 40% is gestegen t.o.v. 2019 en 2020. Niemand had dit verwacht waardoor we kunnen spreken van onvoorziene omstandigheden. Na overleg met Social Deal is er besloten om een klein supplement van ā‚¬40,00 te vragen (ter plaatste te betalen op de dag van de ballonvaart).

Wat doen indien je cadeaubon gaat vervallen?

Vanaf 2022 zullen cadeaubonnen en vouchers NIET meer automatisch verlengd worden!
Opgelet: wanneer je ons na de vervaldatum pas contacteert, is het niet meer mogelijk om te verlengen!

Elke vraag voor verlenging zal individueel behandeld worden.

Heft u nog vragen?

Het reserveren van een ballonvaart kan uitsluitend via e-mail naar: reservatie@herkballont.be

Voor vragen kan je ons bereiken via e-mail: contact@herkballont.be, of telefonisch op het nummer 0494 41 50 70. Wij proberen zo snel als mogelijk jouw vragen te beantwoorden. Tijdens de zomermaanden zijn we moeilijker telefonisch bereikbaar en worden de mails met vertraging gelezen!